Οδοντίατρος Παλλήνη

Εάν η βλάβη του δοντιού εκτείνεται ως τον πολφό (το εσωτερικό τμήμα του δοντιού όπου υπάρχουν νεύρα, αγγεία, κύτταρα) τότε είναι απαραίτητη λόγω της μόλυνσης που έχει προκληθεί η απονεύρωση του δοντιού. Στην περίπτωση αυτή μπορεί το δόντι να πονάει έντονα λόγω φλεγμονής του πολφού(πολφίτιδα) ή λόγω αποστήματος.

Απόστημα είναι η συλλογή πύου ακρορριζικά μετά από νέκρωση του δοντιού και τη συσσώρευση μικροβίων στην περιοχή. Ενδέχεται να μην πονάει όμως καθόλου λόγω νέκρωσης αλλά πάλι η απονεύρωση είναι απαραίτητη για να προλάβουμε τη μελλοντική βέβαιη δημιουργία αποστήματος.

Αφού λοιπόν το δόντι καθαριστεί σχολαστικά από την τερηδόνα, ο οδοντίατρος με τα κατάλληλα εργαλεία αφαιρεί τον πολφό, καθαρίζεται και απολυμαίνεται το εσωτερικό του δοντιού και τέλος εμφράσσεται ερμητικά ώστε να είναι αδύνατη η είσοδος μικροβίων.

Όλη η ανωτέρα διαδικασία γίνεται σε μία ή περισσότερες συνεδρίες ανάλογα με την περίπτωση. Στη συνέχεια γίνεται αποκατάσταση της μορφολογίας του δοντιού με κάποιο εμφρακτικό υλικό ή στεφάνη.